Ervaren de docenten bij jullie op school ook een hoge werkdruk? En is er daardoor soms tijd te kort voor belangrijke neventaken en extra aandacht voor individuele leerlingen? Onze Yeppers kunnen een oplossing bieden!
Yeppers zijn afstudeerders, wo-studenten, of (net-)afgestudeerden die ondersteuning bieden in het onderwijs. Ze bieden vaak een tijdelijke oplossing op school en komen er zo op een laagdrempelige manier achter of het onderwijs bij ze past. Het komt regelmatig voor dat Yeppers zó enthousiast zijn, dat zij besluiten om in het onderwijs te blijven werken en/of te solliciteren op een school. We zijn er trots op dat we zo zelfs een stukje bijdragen aan de afname van het lerarentekort.
Yeppers bieden ondersteuning waar en wanneer dat maar nodig is. Ze kunnen worden ingezet voor een vast aantal uur per week of juist eenmalig voor bijvoorbeeld een dag, een week of een maand. De Yeppers worden op middelbare scholen vaak als volgt ingezet:
Als een docent op school ziek is, dan kan een Yepper tijdelijk - onder begeleiding - een klas overnemen. Vaak kan in overleg het reguliere programma worden doorgezet en anders kan de Yepper altijd een tijdelijk aanbod verzorgen.
Surveilleren kost docenten veel tijd en is ook organisatorisch vaak een uitdaging. Daarom kiezen steeds meer scholen ervoor om dit volledig uit te besteden aan Yeppe. Wij komen met onze Yeppers naar school en zorgen dat elk lokaal bezet is met een kundige surveillant – zo lang als nodig is. We regelen indien gewenst dus zowel het surveilleren zelf als de organisatie!
Yeppers kunnen in de klas ondersteuning bieden bij de reken, taal en Engels. Zij kunnen leerlingen die moeite hebben met de basisvaardigheden individueel of in kleine groepjes extra aandacht geven zodat de kans zo groot mogelijk wordt dat zij bijblijven bij de rest van de klas.
Yeppers kunnen ondersteuning bieden binnen een specifieke vaksectie van de school. Docenten kunnen taken die ze zelf niet kunnen oppakken, zoals neventaken of administratieve werkzaamheden, aan de Yepper overdragen. Zo kunnen zij zich volledig focussen op het lesgeven en hebben ze meer tijd voor hun kerntaken!
Tijdens bijlessen krijgen leerlingen extra ondersteuning bij een specifiek vak. In een veilige, kleine groep kunnen ze vragen stellen die tijdens de reguliere les niet beantwoord zijn, en werken ze achterstanden weg. Zo krijgen ze meer grip op de stof en kunnen ze verder groeien.